توسط محققان كشور محقق شد؛
معرفی ۶۰۰ رقم جدید از گل داودی، كوشش برای صادرات ارقام گل
لیزر تگ: محققان كشور موفق شدند ۶۰۰ رقم جدید از گل داودی را معرفی كنند كه این مورد می تواند زمینه ای برای صادرات ارقام گل باشد.
محمدرضا شفیعی برگزیده سی و یكمین جشنواره بین المللی خوارزمی در مورد طرح خود با عنوان « معرفی ارقام جدید و برتر گل داودی خوشه ای، باغچه ای و شاخه بریده» در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار نمود: جنس داودی« chysanthemum »با صد و شصت گونه از خانواده « astraceae » به لحاظ تنوع بالای شكل و رنگ بعنوان یكی از مهمترین گل های شاخه بریده و گلدانی در سطح جهان به حساب می آید.
وی با اشاره به اینكه گل داودی در دهه هفتاد میلادی در صدر تولید گل جهان قرار داشت، اضافه كرد: در دهه نود این گل بعد از رز در مقام دوم تولید جهانی قرار گرفت.
شفیعی تصریح كرد: ایران از نظر منابع ژنتیكی جزء ۶ كشور اول دنیاست و وضعیت خوبی در این زمینه داریم؛ همینطور در تولید گل جایگاه خوبی در ایران بدست آمده ولی این مورد در صادرات گل اتفاق نیافتاده است.
وی عنوان كرد: ضروری می باشد برای بدست آوردن جایگاه خوب ارقام جدید گل را بدست آوریم؛ از آنجایی كه بازار گل بازار لوكسی است، نیاز است كه ارقام جدیدی در این زمینه بدست آوردیم.
این برگزیده جشنواره بین المللی خوارزمی تصریح كرد: اگر كشور ما دو مانع تولید در سال و عرضه ارقام جدید را برطرف كند شرایط بسیار مساعدی برای تولید و صادرات داودی خواهد داشت.
به گفته این محقق، بر این اساس و با هدف معرفی ارقام جدید داودی برای توسعه صارات گل كشور، طرح تحقیقاتی دو رگ گیری بین ۱۰ كلون داودی به منظور تولید تنوع در توده های داودی را اجرایی كردیم.وی اضافه كرد: توانستیم بر مبنای دستورالعمل بین المللی UPOV، پس از كشت بذرهای هیبرید در گلخانه و انتقال نشا های حاصل از بذر به زمین آزمون های یكنواختی و پایداری گل داوودی را انجام دهیم.
وی اضافه كرد: در نهایت موفق به دستیابی به حدود ۸۰۰نوع جدید گل داودی شدیم كه خوشبختانه بعد از تأسیس موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال، كار ثبت ۶۰۰ نوع برتر آغاز و با تأیید تمایز، یكنواختی و پایداری آنها و بعد از نامگذاری بعنوان اولین ارقام اصلاح شده كشور به ثبت می رسند.
به گزارش لیزر تگ به نقل از مهر، این طرح با همكاری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج كشاورزی موفق به كسب رتبه سوم پژوهش های كاربردی در گروه تخصصی كشاورزی و منابع طبیعی در سی و یكمین جشنواره بین المللی خوارزمی شد.
این طرح با همكاری امیرعربی در پژوهشكده گل و گیاهان زینتی انجام گرفته است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب