بازی لیزر تگ در ایران

شركت هایی كه هر روز پولدارتر می شوند

شركت هایی كه هر روز پولدارتر می شوند شركت فناوری اپل چهارشنبه هفته جاری به اولین شركت آمریكایی تبدیل شد كه ارزش بازارش به دو تریلیون دلار رسید.



به گزارش لیزر تگ به نقل از ایسنا، برای شرکت فناوری اپل ۴۲ سال طول کشید تا به ارزش بازار یک تریلیون دلار نائل شود اما تنها دو سال کشید تا به مرز دو تریلیون دلار برسد. این حقیقت مبهوت کننده است که یک تریلیون دلار دوم اپل در ۲۱ هفته گذشته و در شرایطی حاصل شد که اقتصاد جهانی در بحبوحه شیوع ویروس کرونا سریعتر از قبل کوچک شد.

ارزش سهام اپل در معاملات بامداد روز چهارشنبه بازار آمریکا ۱.۲ درصد افزایش یافت و به ۴۶۷.۷۸ دلار رسید. اپل که سازنده آیفون، کامپیوتر های مک و اپل واچ است، عنوان ارزشمندترین شرکت سهامی عام جهان را تحکیم کرد و نشان داد چگونه پاندمی کووید ۱۹ برای غولهای فناوری سودآور بوده است.

ارزش سهام اپل تا اواسط مارس و بعد از ریزش بازار سهام به علت واهمه از ویروس کرونا پایین یک تریلیون دلار بود اما در ۲۳ مارس بعد از اینکه بانک مرکزی آمریکا با بیان تدابیر محرک مالی جدید، سرمایه گذاران را آرام کرد، بازار سهام و به خصوص سهام اپل، مایکروسافت، آمازون، آلفابت و فیسبوک جهش شایان توجهی پیدا کرده اند و شاخص اس اند پی ۵۰۰ روز سه شنبه به رکورد بالای جدیدی رسید.

سرمایه گذاران روی این حساب که غولهای فناوری باتوجه به عظمت و قدرتشان می توانند پناه خوبی در مقابل رکود ناشی از پاندمی باشند، میلیاردها دلار را به سمت آنها سرازیر کرده اند و ارزش این پنج شرکت از ۲۳ مارس مجموعا سه تریلیون دلار افزایش یافته است که حدودا با مجموع ۵۰ شرکت باارزش بعدی شاخص اس اند پی ۵۰۰ برابر شده است. ارزش سهام اپل روزانه ۶.۸ میلیارد دلار افزایش یافت که بیشتر از ارزش امریکن ایرلاینز بود.

سلطه غولهای فناوری

صعود اپل به ارزش بازار دو تریلیون دلار با در نظر گرفتن این حقیقت که این شرکت در دو سال قبل اقدام جدیدی انجام نداده، مبهوت کننده بوده است. هنگامی که اپل در اوت سال ۲۰۱۸ به مرز یک تریلیون دلار رسید، این دستاورد بعد از چندین دهه نوآوری بدست آمد. این شرکت در سال ۱۹۷۶ توسط استیو جابز و استیو وزنیاک تاسیس شد و محصولات متحول کننده ای نظیر کامپیوتر مکینتاش، آی پاد، اپ استور و آیفون را ارائه کرد. از آن زمان این شرکت در محصولاتش تغییراتی داده و دستگاههایی با نامهایی مانند اپل واچ سری ۵، ایرپاد پرو و آیفون ۱۱ پرو مکس فروخته است. همین طور در عرصه خدماتی مانند پخش موسیقی، پخش فیلم، برنامه های تلویزیونی و تولید خبر و فروش اشتراک برای این سرویسها وارد شده است.

مهمترین نوآوری اپل در زمان مدیرعاملی تیم کوک در سالهای اخیر، قدرت بی رقیب سودآوری بوده است. کوک زنجیره تامین جهانی پیشرفته ای برای تولید میلیاردها دستگاه ساخته که اکثرا در چین مونتاژ می شوند و مشتریان را در اکوسیستمی حبس می کنند که هر چند سال یک دفعه دستگاههای جدیدی را خریداری نموده و هر ماه هزینه ای را بابت خدمات دیجیتالی اپل پرداخت می کنند.

اپل همین طور با دریافت پول بیشتر از شرکت هایی که کسب و کارشان با اپلیکیشنهای عرضه شده در آیفون می چرخد، رشد کرده و این بهتان را متوجه خود کرده که دریافت سهم ۳۰ درصدی از درآمد فروش اپلیکیشنهای آیفون، غیرمنصفانه است.

کسب و کار این شرکت سیلیکون والی با شیوع پاندمی ویروس کرونا که خیلی از افراد را به دورکاری و معاشرت اجتماعی مجازی وادار کرد، استواری بیشتری پیدا کرده است. از آوریل تا ژوئن که اپل خیلی از فروشگاههای خودرا به علت شیوع ویروس کرونا تعطیل کرد، ۱۱.۲۵ میلیارد دلار سود داشت که ۱۲ درصد نسبت به یک سال پیش رشد نشان داد. این شرکت شاهد افزایش فروش همه محصولاتش در همه نقاط جهان بود.

لوکا مائستری، مدیر مالی اپل ماه گذشته در مصاحبه ای اظهار داشت: محصولات و خدمات ما بسیار متناسب زندگی مشتریانمان و در بعضی موارد حتی در دوران شیوع ویروس کرونا بیش از همیشه مرتبط بوده است. با این وجود وی قبول نکرد که کرونا برای کسب و کار این شرکت خوب بوده و اظهار داشت: اگر کرونا نبود اپل میلیاردها دلار درآمد بیشتری تولید می کرد.

آمازون، مایکروسافت، فیسبوک و آلفابت که مالک گوگل و یوتیوب است، همچنان میلیاردها دلار درآمد در شرایط ادامه پاندمی درو می کنند. نفوذ بیش از اندازه این شرکتها توجه مقامات دولتی را طی یک سال قبل به خود جلب کرده و موجب تحقیق و تفحص ماه گذشته هر دو حزب حاکم در آمریکا از مدیران مالی این چهار شرکت در کنگره شد.

دیوید سیسیلین، نماینده دموکرات رود آیلندز و رئیس کمیته فرعی مجلس آمریکا که درباره استفاده این غولهای فناوری از قدرتشان تحقیق می کند، در جلسه ماه گذشته هشدار داد این شرکت ها بیش از اندازه قدرت پیدا کرده اند.

هفته گذشته که اپل بازی محبوب فورت نیت را از فروشگاه خود حذف نمود، قدرت این شرکت در فروشگاه برنامه اش بار دیگر به چشم آمد. شرکت اپیک گیمز که سازنده فورت نیت است از اپل در دادگاه فدرال شکایت و این شرکت را به نقض قوانین ضد انحصارطلبی بوسیله وادار کردن سازندگان به استفاده از سیستم پرداخت این شرکت متهم کرده است.

اپل همین طور بوسیله بازخرید سهام به تقویت ارزش بازار خود کمک کرده است. این شرکت از زمانی که به ارزش یک تریلیون دلار رسید، ۱۷۵.۶ میلیارد دلار را به سهامدارانش بازگرداند که شامل ۱۴۱ میلیارد دلار بازخرید سهام بود. اپل بیش از ۳۶۰ میلیارد دلار از سهامش را از سال ۲۰۱۲ بازخریداری کرده که بیشترین میزان بازخرید در بین شرکت ها بوده و اعلام نموده است می خواهد حداقل دهها میلیارد دلار دیگر روی سهام خود هزینه کند.

اپل از زمانی که از قانون مالیاتی ۲۰۱۷ دولت ترامپ برای بازگرداندن عمده ۲۵۲ میلیارد دلاری که در خارج نگه داشته بود، بهره برد بازخرید سهام را افزایش داده است. بازخرید سهام معمولا قیمت سهام یک شرکت را بیشتر می کند برای اینکه شمار سهمهایی که برای فروش وجود دارند کاهش می یابد.

منتقدان می گویند این اقدام موجب پولدار شدن سرمایه گذاران ثروتمند و مدیران خود شرکت می شود که اغلب سهامداران بزرگ هستند.

بر اساس گزارش نیویورک تایمز، اپل دومین شرکت سهامی عامل است که ارزش بازارش به دو تریلیون دلار صعود کرد. قبل از این شرکت نفتی آرامکوی سعودی برای مدت کوتاهی از مرز دو تریلیون دلار عبور کرد و تا ماه گذشته که این عنوان را به اپل واگذار کرد، ارزشمندترین شرکت جهان بود.




1399/05/31
20:32:31
5.0 / 5
1928
تگهای خبر: اپل , اپلیكیشن , بازی , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
x
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۵

لیزر تگ

لیزر و بازی

lazertag.ir - حقوق مادی و معنوی سایت لیزر تگ محفوظ است