بازی لیزر تگ در ایران
رییس پژوهشگاه فضایی اعلام كرد

آخر تست سازگاری ماهواره امیركبیر تا اواخرهفته آینده، قرارگرفتن پیام در مدار با لانچر سیمرغ

آخر تست سازگاری ماهواره امیركبیر تا اواخرهفته آینده، قرارگرفتن پیام در مدار با لانچر سیمرغ به گزارش لیزر تگ رییس پژوهشگاه فضایی ایران از آغاز اجرای تست های ماهواره پیام دانشگاه امیركبیر اطلاع داد و اظهار داشت: این تست ها تا اواخر هفته آینده به آخر خواهد رسید.



دكتر حسین صمیمی در گفت وگو با ایسنا با اشاره به انجام تست سازگاری ماهواره پیام در پژوهشگاه فضایی ایران اضافه كرد: ماهواره "پیام" در دانشگاه صنعتی امیركبیر طراحی و ساخته شده و به منظور انجام تست های مرتبط به این پژوهشگاه تحویل داده شده است.

وی ماهواره پیام را ماهواره ای سنجشی دانست كه به همت اساتید و محققان دانشگاه امیركبیر اجرایی شده است، تصریح كرد: رزولوشن (دقت) تصاویر ۴۰ متر و عمر ماهواره پیام در نظر گرفته شده و مقرر است به مدت ۲ سال در ارتفاع ۵۰۰ كیلومتری قرار گیرد.

صمیمی، ماموریت اصلی این ماهواره را تصویربرداری از سطح زمین عنوان نمود و خاطرنشان كرد: برای این ماهواره همینطور ماموریت های دیگری چون ذخیره و ارسال اطلاعات و محموله تشعشعات برای اندازه گیری تشعشعات فضایی پیش بینی شده است.

رییس پژوهشگاه فضایی از آغاز انجام تست بر روی ماهواره پیام اطلاع داد و تصریح كرد: تا اواخر هفته آینده این تست ها تمام می شود.

جزئیات ماهواره سنجشی امیركبیر

دكترسید مصطفی صفوی همامی، مجری طرح و دانشیار دانشگاه صنعتی امیركبیر هم در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به روند طراحی و ساخت ماهواره پیام در این دانشگاه اضافه كرد: سازمان فضایی ایران پس از تاسیس با برخی از دانشگاه های فنی و مهندسی كشور قراردادهایی برای طراحی و ساخت ماهواره منعقد كرد كه یكی از این دانشگاه ها، دانشگاه صنعتی امیركبیر بود.

وی با اشاره به اینكه در این راستا طراحی و ساخت ماهواره پیام در دستور كار قرار گرفت، افزود: این ماهواره در ارتفاع ۵۰۰ كیلومتری از سطح زمین با وزن حدود ۱۰۰ كیلوگرم و با زاویه تمایل (Incleination) ۵۵ درجه در مدار قرار می گیرد.

صفوی با اشاره به اینكه این مشخصات به نحوی طراحی شده است كه بتوان این ماهواره را با پرتابگر داخلی به فضا پرتاب كرد، تصریح كرد: زیر سیستم هایی كه در دانشكده های مختلف دانشگاه صنعتی امیركبیر طراحی شده، مطابق استانداردهای اروپایی ECSS است كه یك استاندارد شناخته شده در حوزه ماهواره ها و فعالیت های فضایی است.

وی با بیان این كه در ساخت این ماهواره محققانی از ۴ دانشكده مهندسی هوافضا، مهندسی برق، كامپیوتر و مكانیك مشاركت داشتند، اظهار نمود: پروژه ماهواره به معنای واقعی حوزه ای بین رشته ای است كه با دیسیپلین های مختلف، تجمیع و ماحصل فعالیت آنها ساخت ماهواره كاربردی می گردد.

مجری طرح عمر مفید این ماهواره را ۲ تا ۳ سال ذكر كرد و افزود: عمر ماهواره پیام نسبت به سایر ماهواره هایی كه تابحال در كشور ساخته شده، بیشتر است؛ ضمن آنكه ارتفاع آن ۵۰۰ كیلومتر است و هیچ كدام از ماهواره های قبلی در این ارتفاع قرار نداشتند.

صفوی با تاكید بر اینكه این ماهواره با پرتابگر داخلی در مدار قرار می گیرد، اضافه كرد: پرتابگر داخلی این ماهواره، "سیمرغ" است كه مشخصات فنی آن به نحوی است كه بتواند ماهواره وزن ۱۰۰ كیلوگرمی پیام را در ارتفاع ۵۰۰ كیلومتری و با زاویه تمایل ۵۵ درجه قرار دهد.



ماهواره پیام امیركبیر كه با حضور رییس جمهور رونمایی شد

وی با اشاره به اینكه پروژه ماهواره پیام نخستین پروژه فضایی دانشگاه امیركبیر به حساب می آید، اظهار داشت: علاوه بر آن ۵ زیر سیستم ماهواره ناهید ۱ از جانب پژوهشگاه فضایی ایران به این دانشگاه واگذار شده است. این ۵ زیر سیستم جزو مهمترین زیر سیستم های ماهواره ای است كه با موفقیت انجام دادیم.

صفوی همینطور از واگذاری ساخت پلتفرم ماهواره ای به نام IB۷۰ (ایران باس ۷۰) به این دانشگاه از جانب مركز ملی فضایی اطلاع داد و اظهار نمود: پلتفرم ایران باس به مفهوم پلتفرم ماهواره ای با وزن ۷۰ كیلوگرم است. این پروژه به صورت مشترك به دانشگاه های صنعتی امیركبیر و خواجه نصیر واگذار شده است و تیم های مهندسی سیستم و تیم طراحی در دو دانشگاه كار را شروع كرده اند و گزارش فازهای اولیه آن به مركز ملی فضایی برای ارزیابی عرضه شده و پس از تایید مطالعات فازهای بعدی اجرا می گردد.

وی با اشاره به اهمیت این طرح، توضیح داد: در دنیا به علت آنكه ماهواره های خیلی متنوع و با مشخصات پراكنده ساخته نشود، به صورت باس (پلت فرم) مشترك ایجاد می شود و بعد متناسب با نوع كاربرد ماهواره ها، تنها محموله كاربردی آنها تعویض می گردد.

به گزارش لیزر تگ به نقل از ایسنا، ماهواره پیام امیركبیر از سری میكرو ماهواره های توسعه فناوری فضایی سازمان فضایی ایران است كه توسط دانشگاه صنعتی امیركبیر به منظور انجام مأموریت تصویربرداری، طراحی و ساخته شده است. وزن این ماهواره ۱۰۰ كیلوگرم است و توسط ماهواره بر سیمرغ در مدار كم ارتفاع (LEO) و در ارتفاع ۵۰۰ كیلومتری از سطح زمین و با شیب مداری ۵۵ درجه قرار خواهد گرفت.

ماهواره پیام امیركبیر سه مأموریت "تصویربرداری سه طیفی (سبز- قرمز و مادون قرمز نزدیك) و پانكروماتیك از محدوده ایران (به صورت نزدیك به زمان واقعی و ذخیره- ارسال)"، "ذخیره و ارسال پیام (S&F)" و "اندازه گیری تشعشعات فضایی" تعیین شده است.
ایستگاه های زمینی در نظر گرفته شده برای ماهواره پیام امیركبیر در محل "مركز ماهدشت" و "ایستگاه زمینی قشم" خواهد بود و این دو ایستگاه، قابلیت دریافت همزمان تصویر و داده های تله متری از ماهواره را خواهند داشت. همینطور مركز كنترل مأموریت پروژه در مركز ماهدشت مستقر خواهد بود.




1397/10/11
14:02:26
5.0 / 5
4275
تگهای خبر: استاندارد , اطلاعات , فناوری , كاربر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲

لیزر تگ

لیزر و بازی

lazertag.ir - حقوق مادی و معنوی سایت لیزر تگ محفوظ است